SKT News http://skodatoys.ro/news powered by SkotaToys Romania Fri, 13 May 2016 06:45:03 +0000 ro-RO hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.7.25 Masinile de Bulgaria or sa dispara din peisaj http://skodatoys.ro/news/masinile-de-bulgaria-or-sa-dispara-din-peisaj/ http://skodatoys.ro/news/masinile-de-bulgaria-or-sa-dispara-din-peisaj/#comments Fri, 13 May 2016 06:45:03 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1730 Usor usor apar modalitati prin care vestitele masini de bulgaria de care fuge toata lumea in trafic,ca de daca te loveste vreuna ai pus-o,or sa cam disparar de pe firmament.

De curand autoritatile bulgare au modificat legea asigurarilor,astfel daca un bulgar spre exemplu are 10 masini pe numele lui si una care face accident se mareste asigurarea la toate.

Astfel spre exemplu la un Renault Laguna din 2001 diesel 2,0 ajunge asigurarea in jur de 390 euro plus itp-ul ,te trezesti anual cu un cost de 500 euro,ceea ce clar nu mai renteaza.

Dupa cum spunea un interlocutor,din fericire pentru noi toti,NU MAI MERGE CU BULGARIA.

In curand piata va fi inundata de dezmembrari :) ))

Autor-Liviu Raportarufondtexane-1452020030

]]>
http://skodatoys.ro/news/masinile-de-bulgaria-or-sa-dispara-din-peisaj/feed/ 0
SAM 2016-SKT PERFORMANCE prezent la eveniment. http://skodatoys.ro/news/sam-2016-skt-performance-prezent-la-eveniment/ http://skodatoys.ro/news/sam-2016-skt-performance-prezent-la-eveniment/#comments Sun, 24 Apr 2016 05:29:36 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1709 IMG_6827 IMG_6807 IMG_6830 IMG_6832 IMG_6816 IMG_6844IMG_6848 IMG_6852 IMG_6854 IMG_6846 IMG_6858 IMG_6866Anul acesta are din nou loc Salonul Auto Moto ,in locatia cunoscuta de toata lumea ,la Casa Poporului

Avem:

In weekend-ul 23 si 24 Aprilie va avea loc in Piata Constitutiei din Bucuresti, in cadrul Salonului Auto Moto,DRIFT GRAND PRIX - concurs de drift, ce se va desfasura pe o suprafata de 17.000 mp, o premiera la Salonul Auto Moto.

In cadrul concursului de drift vom avea alaturi de noi campioni de renume, direct din Campionatul National de Drift.
Concursul de drift se va desfasura pe un traseu tehnic, de viteza, respectand normele de siguranta.
In cadrul concursului sunt puse la bataie numeroase premii.
 • Premiul I :  500 euro
 • Premiul II:  300 euro
 • Premiul III: 150 euro

Anul acesta, atractiile pentru motocicisti va sunt oferite in cadrul Salonul Auto Moto impreuna cu echipa SLOWRIDERS.

Este o premiera pentru un eveniment auto-moto din Romania, ca un RG sa sustina campania SALONUL AUTO MOTO de constientizare a prezentei in trafic a motociclistilor.
De asemenea, este in egala masura un mesaj de constientizare transmis si catre motoclisiti, ei insisi participanti activi in trafic.
Tuning show,adica mai toate cluburile din Bucuresti si nu numai prezente outdoor,iar indoor mai multe reprezentante auto sau firme de detailing sau tunning.
Cam asta este programul si atractiiile oferite de organizator.
De punctat faptul,ca,locurile de parcare promise- defapt Bd Unirii inchis si toata zona din jurul Palatului,ceea ce pentru bucuresteni este un mare –
Zona de dinauntru nu prea te atrage, fiind reprezentante auto banale,zona de afara unde este zgomot fum si galagie atrage pe toata lumea.
Impresia lasata de zona de drift-f bine organizata cu tribune si tot ce trebuie.
Zona de tunning in schimb,inghesuita nu din vina organizatorului ci din cea al locatiei,masini destul de multe si de tari,insa destul de putine proiecte noi fata de anul trecut.
Parerea noastra ,SKT Performance ,ca si participanti este asa si asa,destul de bine organizat,multi vizitatori,dar-se poate si mai bine.Sustinem sus si tare locatia ROMEXPO, unde nu trebuie sa inchizi traficul,unde ai loc berechet samd.
Pentru iubitorii SkodaToys ,AM FOST PREZENTI SI LA ACEST eveniment,prin intermediul SKT Performance-noua divizie de masini drag si expo .
Pana la urmatorul eveniment ,inca o zi ne mai puteti vedea acolo.
Articol-Liviu Raportaru12471511_1928147994077319_2097179701739777631_o
]]>
http://skodatoys.ro/news/sam-2016-skt-performance-prezent-la-eveniment/feed/ 0
Masinile mai ieftine de la Cluj,Arad etc http://skodatoys.ro/news/masinile-mai-ieftine-de-la-clujarad-etc/ http://skodatoys.ro/news/masinile-mai-ieftine-de-la-clujarad-etc/#comments Sun, 24 Apr 2016 05:11:22 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1705 In ultima perioada daca se urmaresc siteurile de vanzari auto exista tendinta de a se observa ca la un anumit model sa luam de exmplu unCitroen C5 din 2010.Se va observa ca in zona de N-V  a tarii sunt cam cu 800-1000 euro sub pretul oferit in Bucuresti spre ex.

O nouă ţeapă cu maşini second-hand ia avânt în zona de nord-vest a ţării. Centrul acestora se află la Cluj, astfel că sătmărenii care vor să-şi achiziţioneze astfel de autoturisme din această zonă trebuie să fie foarte atenţi. În caz contrar, riscă să nu şi le mai poată înmatricula sau, şi mai rău, să le fie confiscate de Fisc. Dacă până acum ţepele cu maşini second-hand erau date de persoane fizice, acum a venit rândul celor juridice.

Un sătmărean a fost şi el tentat de preţurile mici ale ofertelor din Cluj, şi-a găsit o maşină şi l-a sunat pe vânzător.
În discuţia telefonică, vânzătorul şi-a lăudat maşina că este impecabilă, că nu are defecte ascunse şi că acceptă orice fel de test autorizat. “În prima fază mi-a inspirat încredere. Ne-am înţeles la preţ şi urma să mă deplasez la Cluj, să facem testele, actele şi să achit banii, urmând a mă întoarce acasă cu maşina dorită. Am avut noroc că, în prealabil, am avut o discuţie cu un prieten de-al meu care m-a atenţionat că este posibil să fie o ţeapă şi mi-a dat câteva ponturi pentru a mă asigura că nu voi fi înşelat”, ne-a declarat sătmăreanul, care doreşte să-şi facă publică povestea tocmai pentru a-i atenţiona şi pe alţi sătmăreni.

Atenţie la certificatul fiscal
Şmecheria este simplă. Majoritatea samsarilor clujeni nu mai aduc maşini pe persoană fizică ci şi-au făcut firme specializate. Ei cumpără maşini de la mai multe saloane auto de maşini rulate din Occident. Aceste maşini sunt preluate în sistemul pay-back, adică cetăţeanul occidental îşi duce maşina mai veche (3-4 ani) la reprezentanţă, este evaluată, şi în schimbul ei primeşte o maşină nou-nouţă, urmând să achite restul sumei de bani. Maşinile rulate sunt apoi vândute românilor. Pentru a nu plăti TVA, deoarece este cumpărată de la o firmă din Occident, maşina este achiziţionată pe firmă, astfel că se consideră achiziţie intracomunitară. Acest TVA se plăteşte doar în România, în momentul în care este revândută. Doar că, pentru a putea fi înmatriculată, firma de la care este cumpărată maşina trebuie să prezinte un certificat fiscal prin care să se ateste faptul că firma nu are datorii la stat. Practic, firma încasează TVA de la client, dar nu-l mai plăteşte statului. Acest certificat este mărul discordiei.
Sătmăreanul descrie cu lux de amănunte atenţionarea făcută de prietenul său. “În primul rând, trebuie întrebat vânzătorul dacă este firmă. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci trebuie să se solicite certificatul fiscal. Dacă vânzătorul se codeşte, este clar că e ţeapă. Prietenul meu m-a atenţionat că mi se va oferi o reducere de 1.000 de euro la plata maşinii, urmând să o achit peste o săptămână sau două, când mi se va da certificatul fiscal cerut”, a mai precizat sătmăreanu.

Ideea este simplu,pana se se ajunga la o verificare de service sa se faca o verificare vizuala a actelor masinii,adica omul care chiar o vinde este chiar proprietarul ei,cand apar complicatii gen masina unei prieten matuse etc incepe sa miroasa urat.

Alte cazuri ar mai fi masinle de 1000-1500 de euro,aici 95% din ele nu sunt pe numele celor care le vand,si oferta merge mai departe gen o lasi domnule pe numele care este si gata ca si eu am facut la fel,lucru cam ilegal masina fiind efectiv in aer nefigurand nicaieri ,primul proprietar spre ex poate a radiat-o de la circa financiara……Aici pentru a nu se plati taxa de prima inamtriculare macar, ca sa fiti in legalitate, faceti la notar un contract de comaodat ,costa intre 200-400 ron si este valabil timp de 5 ani.

Sunt lucruri usor de facut,ca si cumparator poti pune toate intrbarile la telefon,in fond si la urma urmei 90% din piata este on line,nemaifiind necesara deplasarea in vestitul Targ Vitan.657_IMG_5761

Articol:Liviu Raportaru.

Surse:4 tunning,gazaeta de nord vest.

]]>
http://skodatoys.ro/news/masinile-mai-ieftine-de-la-clujarad-etc/feed/ 0
Examenul de permis,Traseul se poate da de mai multe ori http://skodatoys.ro/news/examenul-de-permistraseul-se-poate-da-de-mai-multe-ori/ http://skodatoys.ro/news/examenul-de-permistraseul-se-poate-da-de-mai-multe-ori/#comments Wed, 26 Aug 2015 14:38:39 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1700 Conform Ordinului publicat în Monitorul Oficial în data de 21 August, care va intra în vigoare în 5 Octombrie, Ministerul Afacerilor Interne va modifica modul în care cursanţii şcolilor de şoferi vor putea intra în posesia permisului de conducere.

Astfel, persoanelor care sunt admise la proba teoretică, însă sunt respinse la proba practică nu li se va mai considera anulat concursul, ele putând să susţină de mai multe ori proba practică fără a relua testarea pentru proba teoretică.

Pentru a relua examinarea pentru proba teoretică, acestea vor trebui să plătească, în schimb, taxa de examinare şi să prezinte parcurgerea a minim şase ore suplimentare cu instructorul auto.

„Candidaţii declaraţi «respins» la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată”, relevă documentul.

Cu alte cuvinte, odată luată sala, poţi încerca proba de oraş un an de zile – durată după care îţi expiră dosarul de la şcoala de şoferi.

„În cazul depăşirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică, examinarea pentru obţinerea permisului de conducere este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire”, prevede Ordinul MAI nr. 97/2015.

Ca şi până acum, cele două probe – teoretică şi practică – se susţin în zile diferite, iar „probele teoretice pentru mai multe categorii pot fi susţinute în aceeaşi zi, exceptând situaţia în care obţinerea unei categorii este condiţionată de deţinerea prealabilă a unei alte categorii”.

Via promotorSkoda-Rapid-SpacebackSkoda-Rapid-Spaceback Scoala-de-Soferi-Perfect-Auto-Vyo-Bucuresti-1024x387

]]>
http://skodatoys.ro/news/examenul-de-permistraseul-se-poate-da-de-mai-multe-ori/feed/ 0
Taxa auto se innapoiaza,dar ca la romani ,Taxa abracadabra. http://skodatoys.ro/news/taxa-auto-se-innapoiazadar-ca-la-romani-taxa-abracadabra/ http://skodatoys.ro/news/taxa-auto-se-innapoiazadar-ca-la-romani-taxa-abracadabra/#comments Wed, 26 Aug 2015 13:36:00 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1697 Cosmarul soferilor legat de taxa auto a ajuns la final. Controversatul bir va putea fi recuperat cu buletinul fara sa mai apelezi la justitie, potrivit unei ordonante aprobate miercuri de Guvernul Romaniei. Ziua de astazi ii va face extrem de fericiti pe cei care si-au adus un automobil din afara Romaniei. Dupa ani intregi de proteste si discutii, Executivul a dat intr-un final legea care demonstreaza ca taxa auto a fost doar o mare prostie. Astfel spus, toate “persoanele care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia pe cale administrativa, fara a mai fi nevoie sa deschida actiune in instanta”, se arata intr-un comunicat oficial venit miercuri din partea Guvernului. Banii vor putea fi recuperati prin intermediul unei solicitari adresate organului fiscal, in care se cere restituirea taxei. Cererile cu pricina se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare, prin decizie care se comunica persoanei interesate in maximum 10 zile de la emitere. In cazul in care cererea nu a fost solutionata in termenul legal, persoana poate face contestatie in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, dupa caz, de la implinirea termenului in care decizia trebuia comunicata. Contestatia se solutioneaza in 45 de zile de la inregistrare, se afirma in acelasi comunicat anterior amintit. Cum alimenteaza blondele masina Acum vine si vestea cea proasta. Dupa ce toate actele au fost rezolvate, persoana care a solicitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule va fi nevoita sa astepte cinci ani de zile pentru a-si recupera suma platita, urmand a primi doar 20% pe an din valoarea acesteia. Ce-i drept, pe langa bani vor fi achitate si dobanzile datorate contribuabilului, actualizate cu indicele preturilor de consum. Scurt si direct la subiect, Guvernul a admis ca taxa auto a fost o mare prostie si a decis sa dea inapoi banii oamenilor care au platit-o. Tot cu aceasta ocazie insa, Executivul – si citam din nou comunicatul zilei de astazi – instituie obligatia de plata a timbrului de mediu cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat, in situatia autovehiculelor pentru care s-a emis decizie de restituire a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule”. Ceva de genul “sari din lac in put”. Noroc ca au crescut primele oferite la cumpararea de automobile electrice de la 12.000 lei la 20.000 lei. Ca infrastructura avem din belsug, doar masinile care sa o foloseasca ce mai lipsesc… Comunicatul de presa dat astazi de Guvern cu privire la taxa auto: Taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante, recuperată pe cale administrativă Persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acțiune în instanță, potrivit unei ordonanțe aprobată astăzi de Guvern. Persoanele aflate în această situație pot solicita restituirea taxei prin cerere adresată organului fiscal. Cererile se soluționează în termen de 45 de zile de la înregistrare, prin decizie care se comunică persoanei interesate în maximum 10 zile de la emitere. Împotriva deciziei organului fiscal, precum și în cazul în care cererea nu a fost soluționată în termenul legal, persoana interesată poate face contestație în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, după caz, de la împlinirea termenului în care decizia trebuia comunicată. Contestația se soluționează în 45 de zile de la înregistrare. Dacă nici în acest termen solicitarea de restituire a taxei nu este soluționată sau persoana interesată contestă în continuare decizia organului fiscal, persoana interesată poate face plângere la instanţa judecătorească de contencios administrativ competentă, în condiţiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare. Sumele reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, precum și dobânzile datorate contribuabilului, actualizate cu indicele preţurilor de consum publicat pe portalul Institutului Naţional de Statistică, se restituie conform prevederilor legale în vigoare, respectiv pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora. Procedura de efectuare a plății va fi stabilită prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al ministrului finanțelor publice. Restituirea sumelor se face de către organul fiscal competent, de la bugetul Fondului pentru mediu sau bugetul de stat, după caz, din contul de venituri bugetare în care a fost încasată suma, în contul bancar indicat de către solicitant prin cererea sa de restituire. O altă prevedere a Ordonanței aprobată astăzi are în vedere instituirea obligaţiei de plată a timbrului de mediu cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat, în situaţia autovehiculelor pentru care s-a emis decizie de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Un al treilea aspect reglementat de actul normativ adoptat astăzi are în vedere stimularea achiziţionării de vehicule noi, nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic. În acest scop, se majorează de la 12.000 de lei la 20.000 de lei valoarea ecotichetului de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice la achiziționarea unui autovehicul pur electric. Totodată, se instituie acordarea ecotichetului în cuantum de 5.000 de lei de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km. Aceste finanțări, sub forma ecotichetelor, se acordă din bugetul Fondului pentru mediu.18782402-illustration-of-Boy-Magician-cartoon-Stock-Vector

]]>
http://skodatoys.ro/news/taxa-auto-se-innapoiazadar-ca-la-romani-taxa-abracadabra/feed/ 0
Noul Superb break 2015 http://skodatoys.ro/news/noul-superb-break/ http://skodatoys.ro/news/noul-superb-break/#comments Tue, 09 Jun 2015 09:18:31 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1686 Nava amiral Skoda,va fi lansata la salonul de la Frankfurt in toamna lui 2015.

Cum era de asteptat,este si cel mai spatios autoturism al celor de la Skoda..,cu un spatiu interior cum ne-am obisnuit deja ……..foarte generos.

Portbagajul , 2.000 de litri și 660 litri cu spătarul banchetei la locul lui.

skt 2Astfel, ampatamentul a fost crescut cu 80 mm până la 2.841 mm (mai mult decât lungimea totală a unui smart Fortwo), iar ecartamentul este acum de 1.584 mm în față și 1.572 în spate. Spațiul lateral pentru șofer și pasager a crescut cu 39 mm în timp ce spațiul pentru cap este de 995 mm în față și 1.001 în spate – mai mult decât la orice alt model din segment

Spatiul,este cuvantul cel mai des intilnit la SUPERB,spatiul este la locurile din spate de 157 mm distanta genunchi scaun,bancheta este mai lata cu 70 mm,,normal cel mai mare din gama.

Multi spun ca normal este un A6,pentru saraci sau alte comentarii rau voitoare,si da intradevar se poate pune pe ea orice dotari de pe Audi dar designul este clar Skoda,iar pretul in comparatie din nou este mult in avantajul Skoda.

In general este un autoturism care se adreseaza familistilor,in occident fiind mai vandut breakul decat sedanul,dar designul este foarte sportiv,agresiv chiar  datorita muchiilor ascutite,deci nu este banala intr-un cuvant ci chiar din contra.

Sa trecem la motorizare,atat diesel cat si benzina incepem de la 120 hp si terminam la 280hp.

Diesel-urile asigură între 120 şi 190 CP şi reprezintă restul de trei motoare din oferta celei de-a treia generaţii Skoda Superb.

 Încă de la echiparea standard, modelul va avea sistem de recuperare a energiei la frânare şi Start-Stop, menite să asigure un consum mai mic cu până la 30% faţă de generaţia precedentă, în timp ce nivelul de putere a crescut cu până la 20%.

Propulsoarele vor fi preluate de la Superb Sedan, ceea ce înseamnă că noul Superb Combi va beneficia de şase variante de motorizare – trei pe benzină (1.4 TSI 125 CP, 1.4 TSI ACT 150 CP şi 2.0 TSI 220 CP) şi trei diesel (1.6 TDI 120 CP, 2.0 TDI 150 CP şi 2.0 TDI 190 CP). Versiunea 2.0 TDI 190 CP poate fi configurată şi cu tracţiune integrală. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau ala una de tip DSG, cu tot atâtea rapoarte.

In concluzie,se configureaza inca un nou succes Skoda.

Publicat:Liviu Raportaru

skt4

skt 3

skt 1

]]>
http://skodatoys.ro/news/noul-superb-break/feed/ 0
Skoda R200,urmasul luxos al Porsche-ului din Europa de Est-Skoda 130RS http://skodatoys.ro/news/skoda-r200urmasul-luxos-al-porscheului-din-europa-de-est-skoda-130rs/ http://skodatoys.ro/news/skoda-r200urmasul-luxos-al-porscheului-din-europa-de-est-skoda-130rs/#comments Mon, 11 May 2015 12:03:42 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1650 r200 Hoffamnn Novague R-ko 21 století 54170 Hoffamnn Novague R-ko 21 stoletír200 Skoda-R200-Non-Fiction-Vorstellung-644x363-8dfaec3295ab9b2e Skoda-R200-Non-Fiction-Vorstellung-1200x800-1e2dd330be8aa859-1030x686 Skoda-R200-Non-Fiction6-620x405 Skoda-R200-Non-Fiction-Vorstellung-1200x800-a875695f3d235891Totul pleaca de la Platforma Audi R8 si se bazeaza pe istoria unei Skoda 130 rs pe care un pilot norvegian pe nume  John Haghland a facut istorie.

Rezultatele obtinute de acesta in anii 70 ,precum si trecerea anilor ,mai exact 40 la numar ,au determinat aparitia acestui super car Skoda R200 ca si model jubiliar.

Atat 130 RS cat si R200 ,nu prea par a fi niste masini placute la prima vedere,insa asteptam de la R200 sa-si faca treaba ca si predecesorul sau.Rs 130 avea motor cu patru cilindri în linie, de 1,3 litri, dispus pe spate, cu 130 de cai-putere ,generatia noua vine cu un V8 aspirat, de 4,2 litri , 420 de cai-putere şi 430 de Newtoni-metru.Sasiu de r8 ,faruri  Bentley Mulsanne şi cu stopuri de Lamborghini Gallardo….. designerul ceh Petr Novák l-a remodelat pe parcursul a circa 18 luni.

Va intra in productie in 2016,va costa 255.000 de euro si va fi intr-un numar limitat de 24 de unitati.

Publicat de Liviu Raportaru.


56775340672768440773827801223052682568933484995290608420711301907863634

skoda-130rs

]]>
http://skodatoys.ro/news/skoda-r200urmasul-luxos-al-porscheului-din-europa-de-est-skoda-130rs/feed/ 0
Skoda bringing Fabia Combi rally concept to Worthersee 2015 http://skodatoys.ro/news/conceptul-skoda-pentru-worthersee-2015/ http://skodatoys.ro/news/conceptul-skoda-pentru-worthersee-2015/#comments Mon, 11 May 2015 11:47:19 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1640 Nu ştim de câte motive mai ai nevoie ca să mergi la Wörthersee, însă l-am pune pe acesta printre cele mai importante.

Odata pe an iubitorii auto se string la Wörthersee,cum nea obisnuit deja constructorul Skoda vine cu ceva dedicat.Prin Fabia R5 -Skoda celebreaza succesul pe scena sportului cu motor.In curand vom dezvalui si poze cu ea in carne si oase de la locul evenimentului.

Publicat de:Liviu Raportaru,Foto-Skoda.

Last week Škoda showed off the Fabia pickup concept its apprentices have prepared for the GTI Treffen in Worthersee, Austria. But that’s not the only trick the Czech automaker has up its sleeves for the enthusiast gathering. Heck, it’s not even the only Fabia-based concept it’s prepared this year, joined as it will be by this Fabia Combi R5 rally concept.

Skoda Fabia Combi R5Combining the best attributes of the new Fabia Combiwagon and Fabia R5 rally machine, this concept goes far beyond your typical compact family hauler. It’s got bigger air intakes, flared fenders a central exhaust tip poking out the oversized rear bumper and a giant spoiler hanging off the tailgate.

The whole thing is wrapped in an eye-catching green, white and black livery, riding on 19-inch white alloys fitted to a MacPherson strut suspension. Power comes from a 1.6-liter turbo four of unspecified capacity, driving all four wheels through a five-speed sequential gearbox.

Of course there’d be no reason for Škoda to enter a wagon in any competitive rally championship, but then Honda competed in the British Touring Car Championship with a Civic wagon – so we suppose anything’s possible.

 

Sharp edge: ŠKODA Fabia Combi R5 show car at Wörthersee’s legendary GTI Meeting​› Appearance in green, white and black: ŠKODA Fabia Combi R5 at mid-May GTI meeting
› ŠKODA reinterprets their new rally car – the Fabia R5 Combi
› Quick start: New ŠKODA Fabia R5 spectacular opening in Czech Rally Championships​Mladá Boleslav, 7 May 2015 – The new ŠKODA Fabia R5 caused a sensation at its first ever race. The ŠKODA team brought home a clear victory from the new model’s world premiere in the Šumava Klatovy Rally. The high-tech racer – the ŠKODA Fabia R5 Combi – will be presented as an estate show car at Wörthersee. The world premiere of the design concept will be held at the 34th GTI Meeting at Wörthersee (13 to 16 May 2015). ŠKODA will also be presenting the ŠKODA Fabia R5 alongside three other of the brand’s sports cars.​As many as 200,000 tuning and motorsport enthusiasts will be making the pilgrimage to Wörthersee between 13 and 16 May to indulge in their passion for fast cars. This will be ŠKODA’s sixth appearance at the GTI Meeting where the brand will be presenting five sporty models this year.

ŠKODA’s designers have reinterpreted the Fabia R5 as an estate model to create the ŠKODA Fabia R5 Combi show car. The green, white and black ŠKODA Fabia R5 Combi will be driving onto the stage on 18-inch alloys. At the front, the powerful bumpers and wide air intake testify to the car’s rallying ambitions. The wide contoured grille is finished in back, just as the wing mirror covers. Flared mudguards and powerful doorsills accentuate the model’s racy appearance. The rear sports a huge spoiler, as well as a giant rear bumper, and the wide exhaust pipe is positioned in the centre.

Beneath the surface, the Fabia R5 features an ultramodern 1.6-litre turbo engine, all-wheel-drive, sequential five-speed transmission and McPherson struts.

ŠKODA will additionally be showing the ‘original’ ŠKODA Fabia R5 at Wörthersee. Soon after the model’s first very successful race, the new rally car will be driving to Wörthersee. At the end of April, ŠKODA’s brand new racing car celebrated its dazzling world premiere with a triumphant victory at the opening of this year’s Czech Rally Championship. The car driven by the Asia-Pacific Champion Jan Kopecky (CZ) proved to be both fast and reliable. The Fabia R5 is based on ŠKODA’s new series-production Fabia, and is the successor to the Fabia Super 2000, which went down as the most successful rally car in ŠKODA’s history.

via-skoda
SkodaToys Romania fabia-rs-combi2

]]>
http://skodatoys.ro/news/conceptul-skoda-pentru-worthersee-2015/feed/ 0
Skoda Superb 1.4 TSI 2015 review http://skodatoys.ro/news/skoda-superb-1-4-tsi-2015-review/ http://skodatoys.ro/news/skoda-superb-1-4-tsi-2015-review/#comments Thu, 07 May 2015 11:54:00 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1613 Does a 1.4 petrol make sense in the big, comfortable new Skoda Superb?

Verdict

4 stars of 5 aa0ef8d635a852a67fcd439289e9e453b6647a97_08ece94c35c567c508b705e21146b2628edb46afc_01fcb79844ff80cec791d6effc9b08c7bb6d01c58_0 2b6774ad0ff5e0d87d87f374d8d42680daa07136_0 72b7336e426800e39665e9f20d14526216d2a3fa_0 7499d54df7cc9eb833bf5aab247d1a691c5c92e5_0

When the engine’s firing on all four cylinders, it’s not short of performance. There’s a short pause when you floor the throttle, followed be a satisfying surge of acceleration that sustains all the way to 6,000rpm. At idle you can barely hear that the engine’s on, and even at motorway speeds it’s a distant whisper.

We praised the DSG auto ‘box previously for its telepathic decision making, seamless shifts and for adding an extra notch of sophistication to the experience, but sticking with the manual isn’t much of a compromise. The chunky lever slots between gears with the minimum of effort, in keeping with the Skoda Superb’s easy-to use ethos.

Our test car was fitted with optional three-stage adaptive dampers, which are probably an extravagance too far. There’s a marked difference between Comfort, Normal and Sport modes – the first two are comfortable in a straight line, but struggle to control the body movement in bends, and while Sport is a definite improvement it’s a bit brittle on crumbling surfaces you find all too often in the UK. We suspect that fixed-rate damper option, pitched somewhere in the middle, will be just fine, considering the Superb is a car that’s about refinement and comfort, not high-speed cornering.

Point the Superb down a long road, though and it eats up the miles, cocconing its passengers in pillowy softness and shielding them from the road, engine and wind noise outside. Rear passengers have a particularly sweet deal with legroom to rival aMercedes S-Class and more head and shoulder room than the previous model, thanks to the new MQB-based Superb’s expanded dimensions. The boot is cavernous, too, at 625 litres expanding to 1,760 litres with the rear seats folded down.

Our test car was in SE L Executive trim, one below the range-topping Laurin & Klement model but above S, SE and SE Business. It misses out on the 10-speaker sound system, tri-zone climate control, lane assist and boot opening system by waving your foot under the rear bumper you get with L&K, but in reality it has all the luxuries you need to make the most of the Superb’s premium driving experience, including leather seats, top-spec eight-inch sat-nav and powered rear hatch.

Key specs

 • Price: £24,220
 • Engine: 1.4-litre four-cyl petrol
 • Transmission: Six-speed manual, front-wheel drive
 • Power/torque: 148bhp/250Nm
 • 0-62mph: 8.6 seconds
 • Top speed: 137mph
 • Economy/CO2: 57.7mpg/115g/km
 • On sale: Now
 • via-autoexpressco.uk
The new Superb not only looks and feels fantastic, inside and out, but delivers refinement to match cars twice its price. That’s especially true with this 1.4 TSI model that costs £900 less than the similarly-powered diesel, is more hushed on the move and costs less in tax for company car buyers. It could do with tighter body-control in the corners, but you’ll never tire of the massive boot and generous interior space.

While the new 148bhp Skoda Superb 2.0 TDI we drove last week is the obvious choice, and the predicted best-seller for UK buyers, this 148bhp 1.4 TSI model could make more sense for many. Not only is it smoother and quieter to drive than the diesel, but it attracts the lowest benefit in kind tax rate (18 per cent) of the entire range, so company car buyers that don’t cover massive miles will be quids in.

There is an even cheaper 123bhp 1.4 TSI engine only available in entry-level ‘S’ trim, but it’s actually less efficient, thanks to some a clever cylinder deactivation system on the more powerful model driven here. By shutting down two cylinders on light throttle loads (you know when ‘2-cyl mode’ is active via the digital display in the middle of the instrument cluster, but you won’t feel the switch over) it returns fuel economy and CO2 emissions of 57.7mpg and 115g/km in the manual version we drove

]]>
http://skodatoys.ro/news/skoda-superb-1-4-tsi-2015-review/feed/ 0
2015 Skoda Superb-It’s Skoda’s new Rolls-Royce rival, the third-generation Superb. http://skodatoys.ro/news/2015-skoda-superb-its-skodas-new-rolls-royce-rival-the-third-generation-superb/ http://skodatoys.ro/news/2015-skoda-superb-its-skodas-new-rolls-royce-rival-the-third-generation-superb/#comments Thu, 07 May 2015 11:46:18 +0000 http://skodatoys.ro/news/?p=1606 What’s this, then?

It’s Skoda’s new Rolls-Royce rival, the third-generation Superb.

Rolls-Royce rival?

Indeed. See, apart from the Phantom and Ghost, the new Superb is – to our knowledge – the only car to secrete not one, but two umbrellas within its doors. It is, quite simply, the most rainproof car you can buy for the cash. If you and a passenger want to stay dry on the walk from driveway to front door, it’s this or a Roller.

Helpful. So does the Superb resemble a Rolls in any other way?

Size. Though admittedly not quite of Phantom LWB dimensions, the Superb is vaster than ever before: 3cm longer and 5cm wider than its really-not-very-small predecessor, with more space inside too.

It’s customary in reviews of big cars to note there’s ‘room for one six-footer behind another’, but in the Superb you could likely squeeze another in the rear-seat footwell for good measure. It’s truly cavernous inside, a cabin in which you could lose a small child for several weeks.

The boot is commensurately vast, too, measuring 1,760 litres with the seats folded. And that’s just the hatch version: the Superb estate arrives in a couple of months to cater to those needing to ferry a family of African elephants on a regular basis.

Larger it may be, but the Superb is lighter than its predecessor too. Employing the VW Group’s MQB underpinnings, it has shed some 75kg.

So it’s big. Anything else?

Big, and stuffed to the rafters with many technologies. Skoda has thrown the full suite of VW Group goodies at the new Superb, offering everything from a tailgate that opens with the waggle of a shoe, through lane- and park-assist to adaptive damping and an on-board telly.

Of course you won’t get such lavishness as standard on the base models, but it’s there if you want to splash out.

Tell me of engines.

All very sensible, for the most part. Diesels start with a 118bhp 1.6 TDI, and rise to a 187bhp iteration of VW’s familiar 2.0-litre turbodiesel. Even that fruitiest diesel officially returns 61mpg and 119g/km of CO2, propelling the Superb to the upper echelons of the little-used road-tax-band-to-wheelbase ratio.

Petrols won’t make much of an appearance in the UK, but nonetheless there are plenty available. There’s a 1.4-litre TSI making 123bhp, or a 148bhp version of the same engine equipped with cylinder shut-down, effectively becoming a two-cylinder under light loads.

Need more power? There’s a 217bhp 2.0-litre turbo petrol, capable of getting from 0-62mph in about seven seconds. Incongruously, but rather pleasingly, you can even have your Superb with four-wheel drive, and the 276bhp 2.0 TSI from the top-spec Seat Leon Cupra. Obviously we had to try this one.

And how was it?

Rather cheery, in a future-resale-disaster sort of fashion. For such a grand barge, the range-topping Superb hustles along at quite the rate, that hot-hatch engine a better match for the big Skoda than you might expect.

Though it’s hardly a feelsome sports-beast, it’ll get round corners without trouble, only belying its sheer length in the fastest, knottiest bends. The six-speed DSG generally does its job immaculately, but occasionally gets into a spot of bother on downshifts.

Even so. If, say, you’re looking for an all-weather, family-ferrying alternative to the Audi RS6 on half the budget, this could just fit the bill.

But no one will buy that one, will they?

No.

So how are the Superbs people will actually buy?

Equally nice, and rather less resale-disaster-tastic. Though it can’t quite match the (admittedly rather pricier) Mercedes S-Class for unruffled, whispery progress, the Superb does a fair impression of a top-drawer German limo, wafting along serenely and generally making a decent fist of keeping the outside world at bay.

Get too enthusiastic and you’ll discover plenty of tyre squeal and not much in the way of feedback, but that’s not really what the Superb’s about. It’s about spiriting away many miles with minimal stress, especially with the (optional) adaptive damping left in its softest mode.

On that note, we’d advise steering clear of the biggest alloy options, as we suspect big-wheeled Superbs could tend towards the clunky on bad British roads.

How much does it cost?

A surprisingly reasonable amount of money for such a lot of car. Despite its dimensional swelling, the new Superb is, spec-for-spec, a fraction cheaper than the outgoing car, with prices starting at £18,640 for the basest petrol, and rising to over £34,000 for the all-the-trimmings 4WD version.

Option wisely, and – short of a panel van – there’s not much out there that offers such sheer volume for your cash. That the Superb looks tidy, goes nicely and offers plenty of tech only sweetens the deal. And just think how much you’ll save on annual umbrella expenditure…

via top gear.comSkoda superb 2015 skt image (2) image (3) image (4) image

]]>
http://skodatoys.ro/news/2015-skoda-superb-its-skodas-new-rolls-royce-rival-the-third-generation-superb/feed/ 0